Ouders en school

Ouders en school

Op De Boog willen we dat de kinderen zich optimaal ontwikkelen. Wij verwachten een geïnteresseerde en betrokken houding van ouders bij dit proces. Belangrijke voorwaarde hierin is dat ouders zich op school welkom zijn en welkom voelen. Wij waarderen de inzet van ouders bij hun kind en de school. Ouders vinden bij ons op school een ontmoetingsplek om met en van elkaar te leren. In onze ouderkamer organiseren we daarom diverse ouderactiviteiten. Het team van De Boog vindt het belangrijk dat ouders zich veilig, gewaardeerd, gezien en gehoord voelen.

Communiceren met ouders
Wij vinden het belangrijk om ouders op divere manieren op de hoogte te houden van wat er in de school speelt. Dat doen we voornamelijk digitaal via onze schoolapp. Daar kunt u naast algemene informatie ook korte nieuwsberichten en foto's vinden. Binnenkort zullen wij ook de tot nu toe gebruikte parro app verwerken in deze app. 

Daarnaast voeren wij start- en rapportgesprekken. Tijdens deze gesprekken worden ouders niet alleen geïnformeerd over het plan van aanpak voor hun kind; zij worden ook gevraagd mee te denken en informatie te geven die relevant kan zijn voor de aanpak. U kunt dan denken aan vragen als: Wat werkt voor uw kind? Waar moeten we rekening mee houden? Hoe kunt u zelf bijdragen? Daarnaast ontvangt u drie keer per jaar ontvangt het rapport.

Als er tussentijds aanleiding voor is, maken we een afspraak voor een extra gesprek. Dit kan zowel op initiatief van de ouders als op dat van de school.

Bij een specifieke aanpak (denk bijvoorbeeld aan een eigen leerlijn) worden ouders direct vanaf het begin betrokken.

Terug

Kedoestraat 102

3029 CK Rotterdam

010-4780808

directie@nullobsdeboog.nl