Coronavirus

Coronavirus

Maandag 2 maart 2020

 

Beste ouders en verzorgers,

 

De uitbraak van het coronavirus zal u niet zijn ontgaan. Inmiddels zijn in Nederland de eerste mensen besmet. We snappen dat u zich mogelijk zorgen maakt over de situatie op school. Met deze brief willen we u graag informeren over hoe we op De Boog omgaan met de uitbraak van het coronavirus.

 

We volgen bij stichting BOOR (het schoolbestuur waar onze school bij hoort) de richtlijnen van het RIVM en de GGD Rotterdam-Rijnmond. Deze houden we goed in de gaten. Vooralsnog is er geen reden voor onrust en hoeven we dit virus niet anders te behandelen dan een ander virus. Als uw kind geen ziekteverschijnselen heeft, kan hij of zij gewoon naar school.

 

De antwoorden op de meest gestelde vragen over het coronavirus kunt u vinden op de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden. Een aantal zaken lichten we graag uit:

  • Als u twijfelt over uw gezondheid of die van uw kind, kunt u telefonisch contact opnemen met uw huisarts.
  • De belangrijkste maatregelen die u voor uzelf en uw kind kunt nemen om besmetting te voorkomen zijn:
    • Regelmatig de handen wassen, in elke klas zal er handzeep én handgel aanwezig zijn;
    • Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog;
    • Papieren zakdoekjes gebruiken.
  • Als er geen gezondheidsklachten zijn, hoeven mensen die terugkeren uit gebieden waar het coronavirus is niet thuis te blijven. Dit geldt ook voor leerlingen. Als iemand in de eerste twee weken na terugkeer uit een risicogebied gezondheidsklachten krijgt (koorts in combinatie met luchtwegklachten zoals hoesten) moet hij/zij thuisblijven en telefonischcontact opnemen met de huisarts.

 

We hopen u hiermee voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan zullen wij u hier uiteraard over informeren.

 

Vriendelijke groet,

Team OBS De Boog


Terug

Kedoestraat 102

3029 CK Rotterdam

010-4780808

directie@nullobsdeboog.nl